czwartek, 10 kwietnia 2014

Król ciastek



 

Składniki: 
  • 1/2 kostki margaryny do pieczenia lub masła
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki kakao holenderskiego
  • 1 żółtko
  • 1/3 szklanki cukru
  • kawałek dyni
  • przyprawa do jabłecznika lub cynamon 
Dodatki: złote perełki, czekoladowy pisak do dekoracji 

Margarynę, cukier, żółtko, kakao i mąkę zagniatamy na jednolita masę, następnie odstawiamy ciasto do lodówki na 30 min. Nakładamy ciasto do foremek, a do środka wciskamy wycięty dyniowy krążek, który smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do jabłecznika. Tartaletki pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. Gotowe dekorujemy czekoladowym pisakiem i złotą perełką.
Smacznego! :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz